De 4 lekkerste champagnes om te schenken bij jouw bruiloft

Gepubliceerd op 3 oktober 2022 om 08:42

Champagne is een drank die vaak bij feestelijke gelegenheden wordt gedronken. Champagne is dus ook een goede optie om te schenken op jouw bruiloft. Nu zijn er heel wat (lekkere) champagne soorten die je drinkt, maar wat zijn de lekkerste? Ben je op zoek naar een lekkere champagne die je op jouw bruiloft schenkt? In dit artikel geven wij jou wat inspiratie.

Verschillende soorten champagne

Net als bij andere dranksoorten zijn er ook verschillende soorten champagne. Het suikergehalte in champagne en de druivensoort bepaalt welke champagnesoort het is. In Nederland vind je vaak de champagnesoorten brut en semi-brut. Brut is een droge, mousserende champagnesoort en semi-brut is halfdroge champagne. Daarnaast bestaan ook de soorten sec, demi-sec, doux, blanc des blancs, blanc des noir en rosé champagne. Wat is nu de lekkerste champagne om te schenken bij jouw bruiloft?

1.      Moët & Chandon brut champagne

Moët & Chandon is een champagnesoort die erg bekend is in Nederland, maar ook in de rest van Europa. Deze champagne is van erg hoge kwaliteit, dus een zeer geschikte wijn om te schenken op jouw bruiloft. De champagneflessen van Moët & Chandon hebben een verfijnde en exclusieve uitstraling, waardoor deze champagne bij iedere bruiloft aanwezig kan zijn. 

2.      Eric Legrand brut champagne

De champagne van Eric Legrand komt rechtstreeks vanuit de boer uit Frankrijk. Hierdoor serveer je op jouw bruiloft de lekkerste champagne uit Frankrijk. Dit kleine champagnehuis in Champagne Viticole, de Côte des Bars, maakt namelijk al jaren heerlijke champagne. Deze champagne heeft een rijk pallet aan heerlijke smaken (zoals citroenschil en verse amandelen). Zeker een goede optie om op de bruiloft te serveren.

3.      Gauthier-Christophe demi-sec champagne

Een andere heerlijke champagne die zeker een goede optie is om te serveren op je bruiloft, is een demi-sec champagne van Gauthier-Christophe. Ook deze champagne komt rechtstreeks van de boer uit Frankrijk. Deze champagne heeft qua smaken exotische tinten en past heel goed bij rijke en pittige gerechten. Deze champagnesoort is dus een goede optie voor bij het diner tijdens jouw bruiloft.

4.      Champagne Jacquart rosé champagne

Wil je graag een rosé champagne serveren op jouw bruiloft? Kies dan voor de rosé champagne van Jacquart. Aan deze blend is rode wijn toegevoegd, waardoor een nieuw pallet van kleuren en smaken is ontstaan. Deze bubbels zijn een goede toevoeging voor jouw bruiloft.

Zoals je leest in dit artikel zijn er een aantal heerlijke champagnesoorten die je serveert op jouw bruiloft. Welke spreekt jou het meest aan?


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.